mehmet ağar

    eski ve emekli bir polis memuru ve halen bir partinin genel başkanıdır
    (28.04.2007 16:09)

27 nisan 2007 genelkurmay basın açıklaması

okan bayülgen

    liseden * mezun olamadığı için son sınıfta kaydını normal bir liseye *aldırmıştır
    (26.04.2007 16:17)

yaşar nuri öztürk

    bunca dini bilgi ve eğitime rağmen bu kadar " taşkın ve şişkin bir egoyu " nasıl oluyor da engelleyemiyor diye merak ettiğim ilahiyatçı
    (26.04.2007 16:07)

iş bilmeyen çavuşlar birbirlerini avuçlar

    argoda, yaptıkları işi doğru dürüst beceremeyen bir avuç arkadaşın sonunda birbirlerine düşeceklerini ve birbirlerini zarara uğratacaklarını anlatan tekerleme sözü
    (25.04.2007 00:00)

kifayetsiz muhteris

    vasat insanın genel ruh halidir.
    (25.04.2007 15:24)

eşkiyanın düşkünü beyaz giyer kış günü

    eşkiya olduğu kudretli günleri uzakta kalmış biçare insanların şaşkınlıktan olmayacak işler yapmalarını anlatan atalar sözüdür
    (25.04.2007 00:00)

kıptiye beylik vermişler önce babasını kesmiş

    kişiliği hazımsız ve kabız insanlar için söylenmiş bir atalar sözüdür.
    iktidarı ve gücü hazmedemeyenler için halkımız arasında sık sık söylenir
    (25.04.2007 00:00)

berci kristin

    en sıkıntılı anlarımdan birinde, tesadüfen gönül sesini duyduğum kocaman bir yüreğin takma adıdır
    (24.04.2007 16:05)

zapataist

    vampircik sözlükte yer alan yazarlar içerisinde en sağlam entelektüel altyapısı olan ve tanım içeriklerinden anlaşıldığı üzere ciddi bir okuma serüveninin sabırlı yolcusu arkadaşımızdır.

    vampircik tanım ortalamaları ile zapataistin tanım içerikleri karşılaştırıldığında çok ciddi bir entelektüel fark göze çarpmaktadır.
    popüler olma telaşı olmayan her mütecessis gibi o da serinkanlılıkla bize "bilginin" ne denli önemli bir fark yarattığını gözümüze sokmaktadır.

    okumadan yazanlara inat; çok okuyarak az yazmaktadır.
    tanımam etmem ama belli ki fikir namusu olan bir insandır
    (24.04.2007 15:50)

23 nisan 2007 kuran okuma yarışması

    hicri takvim ile miladi takvimin ne olduğunu bilmeyenlerin, mal bulmuş mağribi gibi sevinmelerine ve yoktan yonga çıkarmaya kalkıştıkları olaydır.
    (24.04.2007 14:50)

reha çamuroğlu

    İsmail; son yeniçeri isimli kitapları ile tanınan reha Çamuroğu; alevi kesimin en tanınmış aydınları arasında yer almaktadır.
    reha Çamuroğlu; bir tarihçi titizliği ile yazdığı eserlerinde bir türk aydını olarak sorumlu ve namuslu olmayı başarabilmiş değerli bir yazarımızdır.
    aksiyon dergisine verdiği mülakatta; alevilerle türk solu arasındaki sorunsalı pek güzel işlemiştir.

    alevi kesimin önde gelen isimlerinden reha Çamuroğlu, sol ideolojiden gelen alevilerin marksizm'le hesaplaşmaları gerektiğini söyledi.



    kendilerine hem solcu hem de alevi diyenlerin çatışmacı bir mantık taşıdığına dikkat çeken Çamuroğlu, "marksizm sol materyalist sistem kurmuş. burada metafiziğe yer yok. alevilik ise baştan aşağı metafiziktir." diyor. aksiyon dergisi'nden muhsin Öztürk'e konuşan Çamuroğlu, çoğunluğu alman vatandaşı alevi kökenli bir kesimin 11 eylül'den sonra İslamiyet'e vurmanın kolay olduğu bir zamanda 'biz İslam dışıyız' lafına sığındığını belirtti. bu kesimin türklere uygulanan türlü asimilasyon politikalarına ses çıkarmadığını vurgulayan Çamuroğlu, "almanya'nın resmi ideolojisi olunca sorun çıkarmazlar. alman ulusunu kan esasına göre tanımlayan anayasa maddesini eleştirdiklerini hiç duymadık. türkiye'de olsa kıyamet kopardı." ifadesini kullandı.

    haftalık haber dergisi aksiyon, yine gündeme ilişkin dosyalarla okuyucularının karşısına çıktı. kapak dosyasında alevilik-İslam ilişkisini irdeleyen aksiyon, yazar reha Çamuroğlu'nu konuk etti. türkiye'deki alevi-sünni oranına nazaran almanya'da yaşayan alevi oranının daha yüksek olup burada bir alevi diasporası oluşturulduğunu ifade eden Çamuroğlu, cemevi açarak tabanını genişletmeye çalıştığını anlattığı yeni bir proje olan "İslam dışı alevilik" için ilginç açıklamalarda bulundu. Çamuroğlu, "aleviliğe karşı bir kısım aleviler cinayet işliyor. bu cinayetten kimlerin faydalanacağına bakarsak faili de bulabiliriz. almanya'daki türk nüfusu içinde alevi oranı, türkiye'dekinden daha yüksektir. aleviliğin İslam dışılığı meselesi almanya'nın kendi iç problemini çözmekte yardımcı bir olaydır. onlar kibarca 'türklerin entegrasyonu' diyorlar. dolayısıyla almanya'da kendi müslümanlıklarını reddeden önemli miktarda türk bulduğunda almanya tabii ki sevinecektir. İkincisi türkiye'nin en büyük ekonomik partneri almanya'dır. türkiye'nin ab sürecinde almanya her zaman türkiye üzerinde etkili olmak ister. böyle bir gönüllü partner ilişkisi türkiye'yi her zaman etkilemek hususunda faydalı bir enstrümandır. dolayısıyla almanya bu işle bir taşla iki kuş vurmuştur." diye konuştu.

    reha Çamuroğlu, aleviliğin tasavvuftan başka bir şey olmadığını söyledi. Çamuroğlu, "aleviliğin teolojisini öze indirgeyerek anlattığınız şey tasavvuftan başka bir şey değildir. tasavvufun farklı yorumlarından biridir." dedi.

    'İslam dışı alevilik' projesini hayata geçirmek isteyenlerin yıllarca almanya'da cemevi kurmadığını belirten Çamuroğlu, ancak bunların son yıllarda cemevi açmaya başladığına dikkat çekti. Çamuroğlu, "bu, üç ayağı olan bir proje: alevilik İslam dışıdır, aleviler azınlıktır ve alevilik dedelerden kurtulmalıdır. demek istiyorlar ki; alevilik dinî özelliklerinden kurtulmalıdır. asıl söylemek istedikleri ise şu: alevilik etnik bir yapıdır." açıklamasında bulundu. Çamuroğlu, marksizm'le hesaplaşmadan alevi olunamayacağını anlattı. Çamuroğlu, aleviliğin İslam dışı olduğunu söyleyenlerin sol görüşlü olduğunu aktararak, "bu arkadaşların hepsi soldan gelir; fakat solla hesaplaşmalarını yapmadan alevi olmuşlar. Şimdi marksist sol, materyalist bir sistem kurmuş. burada metafiziğe yer yok. alevilik ise baştan aşağı metafiziktir. siz, marksizm'le hesaplaşmadan birdenbire 'alevi'yim' diyemezsiniz." diye konuştu. Çamuroğlu'na göre İslam dışı alevilik iddiası aleviler arasında kendine yer edinemedi. Çamuroğlu, "İslam dışı olarak tanımlanması konusunda önlerine binlerce engel çıktı. alevi halkının tepkisi çıktı. fakat en önemlisi hz. ali'nin kendisi çıktı. yani bu arkadaşların müslüman olmadıklarını ispatlamaları için hz. ali'nin müslüman olmadığını ispatlamaları gerekiyordu ki; bu herhalde zor bir işti. bunun olmayacağını görünce ali'siz aleviliği icat etmeye uğraştılar." dedi. oruç tutmasa, camiye gitmese bile oruçsuz ve ezansız bir ülke istemediğini belirten Çamuroğlu, "camiye gitmem; ama ezan sesi olmayan bir dünya istemem. ramazan'da oruç tutmam; ama ramazan'sız bir türkiye istemem." diye konuştu.


    alıntı : 24.04.2007 günlü zaman gazetesi

    (24.04.2007 10:28)

sonpeygamber info

    ilan panolarında çok başarılı grafik tasarımları ile tanıtılan bir sitedir.sitenin gerçek sahibini an itibarı ile hala öğrenemediğim ama dini bir site olarak tanıtımını çok başarılı bulduğum bir sitedir
    (21.04.2007 14:53)

devlet demir

    babamın devlet demir yollarından emekli olması nedeniyle hoşluk olsun diye aldığım bir nicknamedir.
    eşe dosta duyurulur
    (21.04.2007 14:50)

ben demiştim

    geleceğe ilişkin tahminleri doğru çıkan birinin böbürlenmek için kullandığı bir cümledir
    (20.04.2007 00:00)

sayfa: 1-2-3-4-5...-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.